با لیست کامل قطعات الکترونیکی و کاربردهای آن آشنا شوید – رپورتاژ

در صورتی که به حوزه الکترونیک علاقه‌مند هستید، بایستی با لیست کامل قطعات الکترونیکی و کاربرد آن‌ها آشنا شوید. امروزه تعداد زیادی از قطعات الکترونیکی وجود دارند که در ساخت مدارهای الکترونیکی مورد استفاده قرار می‌گیرند. بدون این قطعات، مدارها قادر به ارائه عملکرد خوبی نیستند. از قطعات الکترونیکی می‌توان به دیودها، مقاومت‌ها، مدارهای مجتمع، خازن‌ها، فیوز، آی سی و غیره اشاره کرد که در ادامه به معرفی هر کدام می‌پردازیم.

قطعات الکترونیکی به عنوان اجزای اصلی مدارهای الکترونیکی و الکتریکی به کار گرفته می‌شوند و به صورت گسسته وجود دارند. این قطعات دارای حداقل دو ترمینال هستند که برای اتصال به مدار، مورد استفاده قرار می‌گیرند. لازم به ذکر است که طبقه‌بندی قطعات الکترونیکی بر اساس اکتیو، الکترومکانیکی و پسیو انجام می‌شود. همچنین در طراحی یک مدار الکترونیکی بایستی به مواردی همچون قطعات الکترونیکی اصلی، منابع توان، ابزار اندازه‌گیری و تجزیه و تحلیل توجه کرد. امروزه خرید این لوازم از فروشگاه آنلاین قطعات الکترونیک امکان‌پذیر است. جهت آشنایی کامل با قطعات الکترونیکی و کاربردهای آن تا انتها این مطلب همراه ما باشید.

 

آشنایی با قطعات الکترونیکی اکتیو و پسیو

قطعات الکترونیکی اکتیو یا فعال دارای جهت هستند؛ به عبارت دیگر این قطعات برای کارکرد خود به یک منبع خارجی نیاز دارند. همچنین این قطعات می‌توانند انرژی سیگنال مرتبط با خود را تقویت و یا فعال کنند.

قطعات الکترونیکی پسیو جهت یا گِین ندارند و برای کارکرد آن‌ها نیاز به یک منبع خارجی نخواهد بود. همچنین این قطعات غیرفعال می‌توانند انرژی سیگنال مرتبط با خود را تضعیف کنند.

1. آی سی

مدارهای مجتمع یا آی سی به قطعات الکترونیکی گفته می‌شود که قطعات الکترونیکی متعددی را یکپارچه یا ترکیب می‌کند. آی سی‌ها می‌توانند مانند ترانزیستور و یا مقاومت عمل کنند. آی سی همانند یک تراشه آماده برای تکمیل پروژه شما می‌تواند استفاده شود و نیازی به استفاده از تعداد زیادی خازن یا ترانزیستور نخواهد بود.

آی سی‌ها به دو دسته اصلی یعنی آی سی دیجیتال و آی سی آنالوگ تقسیم می‌شوند. ورودی و خروجی هر دو سیگنال در آی سی‌های آنالوگ پیوسته است. از آی سی‌های آنالوگ یا خطی بیشتر به عنوان تقویت‌کننده فرکانس رادیویی و فرکانس صوتی استفاده می‌شود.

از نمونه آی سی‌های دیجیتال می‌توان به گیت‌های منطقی، مانند گیت AND، گیت XOR، گیت NAND، گیت OR، فلیپ فلاپ و میکروپروسسورها اشاره کرد. از آی سی‌های دیجیتال در بسیاری از پروژه‌های الکترونیکی استفاده می‌شود.

2. مقاومت

دومین قطعه‌ای که در این لیست قرار می‌گیرد، مقاومت نام دارد. این قطعه همانند نامش در برابر الکتریسیته‌ای که از آن عبور می‌کند، از خود مقاومت نشان می‌دهد. همچنین در مواقعی که نیاز به کنترل جریان در سطح مورد نظر است، به مقاومت نیاز خواهد بود. درجه‌بندی مقاومت الکتریکی بر اساس درجه‌بندی قدرت و مقادیر مقاومت صورت می‌گیرد. همچنین اندازه‌گیری مقاومت در واحد اهم انجام می‌شود که نماد آن به صورت Ω است.

مقاومت‌ها از انواع مختلفی برخوردار هستند و از مواد ثابتی تولید می‌شوند. این قطعه با توجه به پیکربندی خود به سه دسته مقاومت با مقدار ثابت، شبکه‌های مقاومتی و مقاومت متغیر تقسیم می‌شود. همچنین تقسیم‌بندی مقاومت‌ها با توجه به جنس مواد به کار رفته در آن‌ها به صورت زیر خواهد بود:

  • مقاومت فیلم کربن
  • مقاومت فیلم فلزی
  • مقاومت‌های نوار فلزی
  • مقاومت‌های اکسید فلزی
  • مقاومت‌های سیمی

3. خازن

مقاومت برای کنترل جریان الکتریسیته مورد استفاده قرار می‌گیرد و از سوی دیگر خازن‌ها همانند باتری‌های کوچک قابل شارژ، مقدار کمی از شارژ را در خود ذخیره می‌کنند؛ به عبارت دیگر خازن‌ها می‌توانند بار الکتریکی را به صورت موقت ذخیره کنند. این قطعه در انواع مختلفی وجود دارد که از رایج‌ترین آن‌ها می‌توان به دیسک سرامیکی و الکترولیتی اشاره کرد. از انواع دیگر خازن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ابر خازن‌ها
  • خازن‌های فیلم و کاغذ
  • خازن شیشه‌ای
  • خازن پلی کربنات
  • و …

ظرفیت یک خازن برحسب فاراد اندازه‌گیری می‌شود و در هنگام خرید حتماً باید به ظرفیت آن دقت کنید.

4. دیود

دیودها به جریان الکتریکی اجازه می‌دهند تا تنها در یک جهت جریان داشته باشند. هر دیود از دو پایانه آند و کاتد برخوردار است که جریان الکتریکی در صورتی که آند با ولتاژ مثبت و کاتد با ولتاژ منفی شارژ شوند، جریان پیدا خواهد کرد. همچنین معکوس کردن این ولتاژها مانع عبور جریان می‌شود. دیودها نیز دارای انواع مختلفی هستند که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • دیود ساطع کننده نور
  • دیود لیزری
  • دیود شاتکی
  • دیود بهمن
  • فتودیود
  • دیود اتصال PN

5. LED

دیود ساطع کننده نور یا ال ای دی یک وسیله نیمه هادی به شمار می‌رود که با عبور جریان الکتریکی از آن نور ساطع می‌شود. می‌توان گفت که ال ای دی یک وسیله نیمه هادی است و بسیار قابل اعتمادتر از لامپ‌ها عمل می‌کند. در تمامی وسایلی که دارای چراغ نشانگر هستند از ال ای دی‌ها استفاده شده است. لامپ‌های ال ای دی دارای دوام بالایی بوده و می‌توانند بدون هیچ نشان از خرابی تا چندین دهه نیز دوام بیاورند.

6. ترانزیستور

ترانزیستور وظیفه انتقال مقاومت را از یک قسمت مدار به قسمت دیگر مدار بر عهده دارد. در صورتی که مقاومت در سمت ورودی بالا باشد، مقاومت در سمت خروجی کم خواهد بود. این دستگاه می‌تواند به عنوان تقویت‌کننده و کلید عمل کند. ترانزیستور برای کار کردن نیاز دارد که به یکی از ترمینال‌های آن ولتاژ اعمال شود. در این صورت ترمینال پایه عبور جریان در دو ترمینال دیگر را کنترل خواهد کرد.

ترانزیستورها به سه دسته ترانزیستورهای پیوند دوقطبی، ترانزیستورهای اثر میدانی و همین‌طور ترانزیستورهای دوقطبی با گیت عایق تقسیم می‌شوند.

7. فیوز

قطع کننده مدار به عنوان یک دستگاه کلید مکانیکی حیاتی محسوب می‌شود که وظیفه حفاظت از تجهیزات الکتریکی شما در برابر اتصال کوتاه را بر عهده دارد؛ به عبارت دیگر این وسیله ایمنی نقش مهمی برای محافظت کردن از مدارهای الکتریکی در برابر اثرات جریان ایفا می‌کند.

8. ماژول آمپلی فایر

قبل از خرید ماژول توصیه می‌شود که با ماهیت آن آشنا شوید. ماژول آمپلی فایر وظیفه شفاف‌سازی، تقویت و همین‌طور واضح‌تر کردن سیگنال صدا را بر عهده دارد. هنگام اجرای یک فایل صوتی روی پخش‌کننده، اطلاعات فایل وارد قسمت Pre Amp در این سیستم خواهد شد. در این مرحله سیگنال‌های صوتی به ضعیف‌ترین حد خود می‌رسند و در مرحله بعد وارد بلندگوها و باندها می‌شوند. در این حالت چنانچه از ماژول آمپلی فایر استفاده کنید، سیگنال‌های صدا تقویت شده و از این رو صدا از بلندگوها و باندها به صورت واضح‌تر پخش خواهد شد.

کاربردهای قطعات الکترونیکی

یک مدار الکترونیکی با هدایت و کنترل جریان، می‌تواند عملکردها را محاسبه و اجرا کند. این قطعات در لوازم مختلفی همانند رایانه‌های شخصی، اسکنرها، ماشین‌حساب‌ها، پخش‌کننده‌های DVD، بلندگو، میکروفون، هدفون و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرند. همچنین از این قطعات در کنترل حرکت، فناوری‌های تبدیل نیرو، الکترونیک قدرت و … نیز استفاده می‌شود.

به طور کلی می‌توان گفت که از قطعات الکترونیکی در صنایع مختلف بهره‌گیری می‌شود و این قطعات نقش مهمی را در پیشرفت صنایع مختلف ایفا کرده‌اند.

خرید مرغوب ترین قطعات الکترونیکی از جم ترونیک

آشنایی با لیست قطعات الکترونیکی و کاربردهای آن‌ها باعث می‌شود تا به راحتی بتوانید لوازم مورد نیازتان را خریداری کنید. همچنین به یاد داشته باشید که برای خرید قطعات الکترونیکی مرغوب بایستی به یک فروشگاه معتبر مراجعه کنید. فروشگاه اینترنتی جم ترونیک با سال‌ها سابقه درخشان در حوزه تأمین و توزیع ماژول‌های الکترونیک، قطعات الکترونیک، لوازم جانبی الکترونیک و سایر نیازمندی‌های فعالان الکترونیک فعالیت کرده و ابزارهای مختلف را با کیفیتی بالا و قیمتی مناسب در اختیار شما قرار می‌دهد.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا