5 ویژگی وکیل پایه یک دادگستری
وکیل پایه یک دادگستری، فردی است که آموزش دیده و دارای مجوز برای تهیه، مدیریت، و پیگیری یا دفاع درباره یک اقدام دادگاه به عنوان نماینده ی دیگری است. همچنین، او مشاوره در موضوعات حقوقی ارائه می دهد که ممکن است نیاز به اقدام دادگاه داشته باشد یا نداشته باشد.
وکلا قانون در موارد خاص اعمال می شوند. آنها با مشورت با موکلان خود و بررسی اسناد و مدارک به بررسی حقایق و شواهد می پردازند و دادخواست را تنظیم و در دادگاه ثبت می کنند.
در دادگاه، آنها شواهدی را معرفی می کنند، از شهود بازجویی می کنند، و در مورد مسائل حقوقی و واقعی بحث می کنند. اگر در این پرونده پیروز نشدند، ممکن است در دادگاه تجدیدنظر به دنبال محاکمه یا تسکین مجدد باشند.
چرا وکیل نیاز داریم؟
وکلا در کار خود دارای وفاداری های متعددی هستند، از جمله وفاداری به موکلان خود، به اجرای عدالت، به جامعه، به همکاران خود در عمل و به خود. زمانی که این وفاداری ها در تضاد باشند، استانداردهای حرفه ای برای ایجاد آشتی در نظر گرفته شده است.
رویه حقوقی در کشورها از یکدیگر متفاوت است. به عنوان مثال، در انگلستان، وکلای دادگستری به دو دسته تقسیم می شوند: وکلای دادگستری که در دادگاه های بالاتر شکایت می کنند و وکلای دادگستری که وظایف اداری را بر عهده دارند و در دادگاه های پایین تر دادخواست می کنند.
اما در ایالات متحده، وکلای دادگستری عموماً در زمینه های خاصی از قانون تخصص دارند، مانند جنایی، طلاق، شرکتی، وثیقه، یا صدمات شخصی، اگرچه بسیاری از آنها در عمل عمومی نیز فعالیت می کنند.
وکیل در کشورهای دیگر
در فرانسه، انواع مختلفی از متخصصان و حتی افراد غیرحرفه ای وظایف حقوقی را انجام می دهند. معتبرترین آنها وکیل است که از نظر رتبه با یک قاضی یا استاد حقوق برابر است. کارکرد اصلی وکیل تقریباً مشابه وکیل دادگستری انگلیسی است، به این معنی که اظهار نظر در دادگاه را بر عهده دارند. در فرانسه، مانند اکثر کشورهای حقوق مدنی، بازجویی از شهود توسط قاضی انجام می شود، مانند کشورهای معمولی. مدافعان در اظهارات خود استدلال خود را توسعه داده و به اختلافات در شهادت شهود اشاره می کنند. این ابزار اصلی برای متقاعد کردن دادگاه در مورد نکات حقوقی و واقعی است.
قبلاً علاوه بر آووکات ها، آووئه ها و آگرئه ها نیز وجود داشتند. آووکات وظیفه داشتند که صاحبان دعاوی را در همه مراحل روند قانونی به جز ارائه شفاهی، تهیه گزارشات و توافقات حقوقی همراهی کنند، در حالی که آووئه ها که تعداد کمی از آنها وجود داشت، مسئول اقامه دعوا در دادگاه های تجاری خاص بودند.
امروزه تمایز بین وکیل دادگستری و وکیل در تمام دادگاه ها به جز دادگاه های استیناف (استیناف: نظر به دادخواست از مرجع عالی قضائی) لغو شده است.
علاوه بر این گروه های حرفه ای، مشاوران حقوقی غیرحرفه ای نیز وجود دارند که در مورد مشکلات مختلف حقوقی مشاوره می دهند و اغلب در شرکت های تجاری استخدام می شوند. تقریباً در همه کشورهای قانون مدنی، سردفترها وجود دارند که دارای حقوق انحصاری برای انجام کارهای اداری مانند توافقنامه ازدواج و وصیت نامه هستند.
در آلمان، تمایز اصلی بین وکلا و دفاتر اسناد رسمی است. با این حال، وکیل آلمانی نقش کوچکتری در دادگاه نسبت به وکیل فرانسوی ایفا می کند، عمدتاً به این دلیل که ارائه در مورد موضوعات حقوقی محدود است و دعاوی اغلب به شرکای کوچکتر واگذار می شود. وکلای دادگستری اغلب محدود به انجام کار در دادگاه در مناطق خاص هستند.
محدودیت های دیگری نیز وجود دارد که برخی از وکلای خاص فقط در دادگاه های تجدیدنظر فعالیت می کنند که اغلب نیاز به وکیل جدید برای هر سطح از دعوی است. در آلمان، وکلای دادگستری به میزان بیشتری نسبت به کشورهای معمولی در اداره دولت استخدام می شوند.
در کشورهای کمونیستی، وکلا به عنوان مشاور دفاتر دولتی به طور گسترده مورد استفاده قرار می گرفتند، اما وسعت کمتری برای نمایندگی افراد داشتند.
وکیل حقوقی کیست؟
وکیل حقوقی، وکیلی است که به حقوق مدنی و مشاوره حقوقی افراد می پردازد. این شخص در دادگاه های حقوقی، دادگاه خانواده، شورای حل اختلاف و غیره در زمینه امور مدنی که مرتبط با قوانین حقوقی اعم از قانون مدنی، قانون آیین دادرسی مدنی، قانون تجارت، قانون حمایت خانواده، قانون امور حسبی و … ورود دارد.
این نوع وکلا به صورت تخصصی در زمینه های مذکور ورود پیدا کرده اند تا به رفع مشکلات بپردازند. برخی از دعاوی حقوقی مانند دعاوی طلاق، حضانت فرزند، مطالبه اجرت المثل، مطالبه نفقه، دعاوی مطالبه وجه، دعاوی مربوط به تقسیم ترکه، تغییر نام و سن در شناسنامه و … می باشد.
وکیل دعاوی کیفری کیست؟
دعاوی کیفری دعاوی هستند که برای رسیدگی به موضوعاتی که قانون گذار آنها را به موجب قوانین ممنوع و مستوجب مجازات دانسته است مطرح می شوند.
وکیل کیفری، وکیلی است که در حوزه دعاوی کیفری اعم از سرقت، مواد مخدر، خیانت در امانت، کلاهبرداری، انتقال مال غیر، جعل و استفاده از سند مجعول و … فعالیت می کند.
در دعاوی کیفری در مرحله تحقیقات مقدماتی، متهم می تواند تنها یک وکیل داشته باشد. در دعاوی کیفری نیز، همانند دعاوی حقوقی، طرفین می توانند حداکثر دو وکیل داشته باشند. در جرائمی که صلاحیت دادگاه کیفری ۱ هر یک از طرفین می توانند حداکثر تا ۳ وکیل داشته باشند.
منبع : گروه وکلای آریا دادیار – ariadadyar.com