مقایسه گلکسی S25 با آیفون ۱۶، پیکسل ۹ و شیائومی ۱۵

اگرچه روی کاغذ، مشخصات دوربین‌های گلکسی S25 دقیقاً مشابه اس ۲۴ است و حداقل توقع رسیدن به تصاویری را داریم که در بررسی گلکسی S24 و S24 پلاس دیدیم، اما این بار S25 از پردازنده‌ای قدرتمندتر از اگزینوس ۲۴۰۰ استفاده می‌کند.

به‌لطف این پردازنده و توانایی‌اش در تجزیه‌وتحلیل حرکت و زمان برای تشخیص بهتر سوژه‌های متحرک و کاهش نویز تصویر گرفته شده، احتمالاً می‌توانیم عکس‌های جذاب‌تر و ویدیوهای تر و تمیزتری را با این گوشی نسبت‌به قبل ثبت کنیم؛ البته اگر این گوشی را صرفاً با نسل گذشته‌اش مقایسه کنیم نه پرچمداران اپل، شیائومی و گوگل.

در بررسی پیکسل ۹ و آیفون ۱۶، عملکرد دوربین‌های هر دو گوشی را دیدیم؛ عملکردی که برای راضی کردن بسیاری از کاربران کافی است و البته، رقابت تنگاتنگی را با اس ۲۵ ایجاد می‌کند.

پردازنده‌ی قوی‌تر، شاید ورق را به‌نفع گلکسی S25 برگرداند، حتی با وجود استفاده از دوربین‌های نسل قبل

فارغ از نمایندگان آیفون و پیکسل، گوشی شیائومی مدل شیائومی ۱۵ نیز به لطف لایکا (Leica) یک حریف قدرتمند برای گلکسی S25 در بخش دوربین محسوب می‌شود و اگرچه ما امکان بررسی دقیق دوربین این گوشی را تا به امروز نداشتیم، اما شواهد امر و مشخصات فیزیکی دوربین به‌خوبی گویای توانایی بالای این گوشی برای رقابت با نماینده‌ی تازه‌نفس سامسونگ است.

از میان این چهار گوشی، تنها گلکسی S25 و شیائومی ۱۵ توانایی فیلم‌برداری با وضوح 8K را دارند و دو مدل دیگر، به وضوح 4K محدود می‌شوند؛ برگ برنده‌ای که می‌تواند اس ۲۵ را حداقل در بخش ضبط ویدئو در جایگاه بالاتری نسبت‌به نمایندگان اپل و گوگل قرار دهد.

سخت‌افزار و پردازنده

هر دو مدل گلکسی S25 پلاس و معمولی مجهز به پردازنده‌ی Snapdragon 8 Elite for Galaxy هستند. تراشه‌ای که به‌ترتیب ۳۷ و ۳۰ درصد در پردازنده (CPU) و پردازنده‌ی گرافیکی (GPU) و ۴۰ درصد در واحد پردازش عصبی (NPU) عملکرد بهرینه‌تری نسبت‌به نسل قبل دارد.

مطابق آنچه در بررسی آیفون ۱۶ دیدیم، این نماینده‌ی اپل به‌لطف بهره‌مندی از پردازنده‌ی A18، اگرچه با اختلاف نسبتاً کم، اما توانست از سدِ گوشی گوگل مدل پیکسل ۹ و اس ۲۴ سامسونگ با پردازنده‌های تنسور G4 و اگزینوس ۲۴۰۰ عبور کند. امسال اما باوجود توانمندی‌های اسنپدراگون ۸ الیت که نسخه‌ی معمولی آن در شیائومی ۱۵ و نسخه‌ی ویژه‌ی سامسونگش در گلکسی S25 به‌کاررفته است، اوضاع احتمالاً به‌کلی عوض خواهد شد و شاید حتی سامسونگ برنده‌ی رقابت باشد.

این پیش‌بینی باتوجه‌به امتیازات بسیار خوب ۸٬۵۴۲ و ۲۵٬۷۸۴ پردازنده‌ی سفارشی اسنپدراگون ۸ الیت برای محاسبات CPU و GPU در بنچمارک Geekbench چندان دور از انتظار نیست و احتمالاً گلکسی S25 نه دیگر مشکلات داغ‌شدن بدنه‌ی نسل گذشته را دارد و نه برای اجرای بازی‌ها و برنامه‌های چالشی با مشکل خاصی مواجه می‌شود.

هر دو گوشی گلکسی S25 و S25 پلاس با رم ۱۲ گیگابایت عرضه می‌شوند و فضای ذخیره‌سازی نیز، در سه گزینه‌ی ۱۲۸، ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایت برای مدل معمولی دردسترس خواهند بود و مدل پلاس، فاقد کانفیگ ۱۲۸ گیگابایتی است. در مقایسه با آیفون ۱۶ و پیکسل ۹، نسخه‌های مختلف اس ۲۵ چندان متفاوت به‌نظر نمی‌رسند؛ اما شیائومی ۱۵ با ارائه‌ی نسخه‌هایی با رم ۱۶ گیگابایت و فضای ذخیره‌سازی ۱ ترابایتی، شاید جذاب‌تر از این گوشی باشد.

نرم‌افزار و رابط کاربری

امسال نیز مانند سال قبل، سامسونگ روی هوش مصنوعی پرچمدارانش حساب ویژه باز کرده است و از گلکسی S25 با انبوهی از قابلیت‌های مختلف هوش مصنوعی Galaxy AI و البته با چاشنی جمنای گوگل رونمایی کرد. این گوشی با اندروید ۱۵ و پوسته‌ی One UI 7 روانه‌ی بازار می‌شود و تا ۷ سال پشتیبانی نرم‌افزاری و امنیتی سامسونگ را در کنار خود دارد.

در آن‌سوی میدان، پیکسل ۹ نیز با ۷ سال پشتیبانی نرم‌افزاری پس از اندروید ۱۴ قرار دارد و نماینده‌های اپل و شیائومی نیز به ترتیب حداقل ۶ و ۳ سال از سمت سازندگانشان پشتیبانی می‌شوند، اما میان شیائومی ۱۵ و پیکسل ۹ با آیفون ۱۶ یک تفاوت بزرگ است؛ هوش مصنوعی اپل.

اپل اینستلیجنس در کنار ChatGPT قابلیت‌های متعددی را در اختیار کاربرانش قرار می‌دهد؛ درست مانند هوش مصنوعی Galaxy AI و یار جدیدش جمنای؛ این شباهت، شاید پیکسل و گوگل را از گردونه‌ی رقابت با اس ۲۵ حذف کند؛ ولی آیفون ۱۶ را از میدان به در نخواهد کرد.

گلکسی S25 از همان باتری ۴۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی نسل قبل استفاده می‌کند. این باتری اگرچه دارای ظرفیت بیشتری نسبت به باتری آیفون ۱۶ با ظرفیت ۳۵۶۱ میلی‌آمپر ساعت است، اما کماکان نسبت‌به باتری‌های پیکسل ۹ و شیائومی ۱۵ با ظرفیت‌های ۴۷۰۰ و ۵۴۰۰ میلی‌آمپر ساعت ضعیف‌تر است.

 استفاده از فناوری جدیدتر برای شارژ بی‌سیم در اس ۲۵ نسبت‌به نسل قبل که چیزی شبیه به مگ سیف اپل است، شاید کاربران را برای انتخاب میان این گوشی و گوشی اپل مدل آیفون ۱۶ مردد کند، اما زمانی که پای ظرفیت بیشتر باتری و به‌تبع آن، شارژدهی طولانی‌تر و البته پشتیبانی از آداپتورهایی با توان بیشتر به میان می‌آید، این بار شیائومی دست بالاتری نسبت‌به بقیه دارد.

به بیان ساده‌تر، اینکه شما صرفاً بر اساس معیار باتری، یکی از چهار گوشی سامسونگ، اپل، شیائومی و گوگل را انتخاب کنید، کاملاً به انتظارات خودتان از شارژدهی باتری و سرعت شارژ شدنش بستگی دارد.

انتخاب میان این چهار نماینده‌ی قدرتمند اپل، شیائومی، گوگل و سامسونگ واقعاً آسان نیست، اما اگر معیارهای خودمان را تفکیک کنیم و ببینیم کدام مورد برای ما اهمیت بیشتری دارد، دیگر انتخاب چندان سخت نخواهد بود.

گلکسی اس 25 به لطف بهره‌مندی از اسنپدراگون ۸ الیت، در بخش‌های سخت‌افزار و دوربین می‌تواند برنده باشد، نتیجه‌ای که در بخش طراحی بدنه (به لطف ابعاد و وزن بهینه‌تر و رنگ‌بندی متنوع‌تر) نیز حفظ می‌شود. در بخش دوربین، احتمالاً اس 25 برنده نیست و شیائومی، مانند تنوع حافظه، بخش باتری و احتمالاً عملکرد نمایشگر، با اختلاف رقابت را می‌برد.

با وجود تمام صحبت‌هایی که داشتیم، رأی‌دهی صرفاً از روی کاغذ، چندان منصفانه و البته قابل‌ اطمینان نیست و مانند همیشه، صبر می‌کنیم تا گلکسی S25 به دفتر زومیت برسد و در عمل، این گوشی را بسنجیم. نظر شما درباره‌ی گلکسی S25 چیست؟

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا