گزارش رویترز از شکنجه نظاممند در زندانهای رژیم صهیونیستی
فلسطینیانی که از زندانهای رژیم صهیونیستی آزاد میشوند، آسیبهای جسمی و روانی سنگینی را با خود حمل میکنند که از شکنجههای غیرانسانی در دوران اسارت ناشی شده است.
به گزارش ایسنا، رسانه انگلیسی در مطلبی با بررسی اسناد پزشکی و اظهارات فلسطینیانی که از زندانهای رژیم صهیونیستی آزاد شدهاند، به بررسی شکنجه و آزار نظاممند در زندانهای این رژیم پرداخته است.
به گزارش رویترز، «معزز عبیات» بدنساز و بوکسور فلسطینی که زمانی قدرتمند و دارای بدنی عضلانی بود، پس از گذراندن ۹ ماه در بازداشت رژیم صهیونیستی در زمان آزادیاش در ماه ژوئیه حتی توان راهرفتن بدون کمک را هم نداشت. او بعدها در یک یورش بامدادی به خانهاش در ماه اکتبر، دوباره بازداشت شد.
اسناد پزشکی یک کلینیک عمومی در کرانه باختری که در اختیار رویترز قرار گرفته، نشان میدهد او قبل از بازداشت مجدد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه شدید بوده است. در این یادداشتها آمده است که عبیات در زندان تحت «خشونت و شکنجه جسمی و روانی» قرار گرفته و علائمی مانند اضطراب شدید، کنارهگیری از خانواده و اجتناب از صحبت در مورد رویدادهای دردناک را از خود نشان میدهد.
باتوجهبه احتمال حصول توافقی میان حماس و رژیم صهیونیستی برای تبادل اسرا، «قدوره فارس» رئیس کمیته امور بازداشتشدگان و آزادگان فلسطینی گفت حتی در صورت حصول این توافق، بسیاری از افرادی که از زندانهای رژیم صهیونیستی آزاد میشوند به دلیل سوءاستفادههای جسمی و روانی که متحمل شدهاند، به «مراقبت پزشکی طولانیمدت» نیاز خواهند داشت.
رویترز در این گزارش با چهار مرد فلسطینی که پس از عملیات طوفان الاقصی بازداشت شدهاند، صحبت کرد. همه آنها به مدت چند ماه در بازداشت بودند و به ارتباط با یک سازمان غیرقانونی متهم شدند، بدون اینکه بهصورت رسمی اتهامی علیه آنها مطرح شده یا محکومیتی صادر شود.
این افراد از زخمهای روانی ماندگاری صحبت کردند که از رفتارهای غیرانسانی مانند ضرب و شتم و محرومیت از خواب و غذا ناشی شده است. به گزارش رویترز، اظهارات این افراد با گزارش سازمانهای حقوق بشری که درباره وضعیت هولناک زندانیان فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی منتشر شده، همخوانی دارد.
دفتر حقوق بشر سازمان ملل در گزارشی که در ماه اوت منتشر کرد، به «شکنجه، تجاوز جنسی و شرایط غیرانسانی» گسترده در زندانهای رژیم صهیونیستی پرداخت و حتی کاخ سفید بهعنوان بزرگترین حامی رژیم صهیونیستی، این گزارش را «بسیار نگرانکننده» توصیف کرد.
سازمان زندانهای رژیم صهیونیستی و سرویس امنیت داخلی این رژیم که تحت مدیریت «ایتامار بنگویر» وزیر امنیت داخلی افراطی این رژیم فعالیت میکنند، از اظهارنظر درباره این گزارشها خودداری کردند.
«تال اشتاینر» مدیر گروه حقوق بشری «کمیته عمومی علیه شکنجه در اسرائیل» با اشاره به اینکه نشانهها و علائم این افراد در میان زندانیهای فلسطینی رایج است، گفت: «از هفتم اکتبر تا امروز، شکنجه در زندانهای اسرائیل سر به فلک کشیده است. این امر بر جامعه فلسطینیان تاثیر مخربی گذاشته و در آینده هم خواهد گذاشت.»
بازداشت بدون دلیل موجه یا محاکمه
عبیات که دارای پنج فرزند است، در ماه ژوئیه روی تخت بیمارستان از رفتار غیرانسانی و «نفرتانگیز» صهیونیستها با او و دیگر زندانیان سخن گفت و به جای زخمها بر پاهای تحلیلرفتهاش اشاره کرد. او در حال حاضر در یک مرکز بازداشت کوچک در جنوب «بیتلحم» نگهداری میشود. دلیل اصلی بازداشت وی مشخص نیست، زیرا او را تحت قانونی بازداشت کردهاند که به رژیم صهیونیستی اجازه میدهد تا ۶ ماه بدون ارائه دلایل مشخص، یک شهروند فلسطینی را زندانی کند.
به گزارش رویترز، دستکم ۵۶ فلسطینی در طول جنگ در بازداشت جان خود را از دست دادهاند، در حالی که در سالهای قبل از جنگ، این تعداد تنها ۱ یا ۲ نفر در سال بود. ارتش رژیم صهیونیستی مدعی است که تحقیقاتی را درباره مرگ فلسطینیان در بازداشت انجام میدهد.
اسناد نشان میدهد که در طول جنگ غزه، تعداد زندانیان فلسطینی در اراضی اشغالی و کرانه باختری دستکم ۲ برابر شده و به بیش از ۱۰ هزار نفر رسیده است. ارتش رژیم صهیونیستی نیز در پاسخ به پرسشی از رویترز گفت که در طول جنگ حدود ۶۰۰۰ نفر از مردم غزه بازداشت شدهاند.
بر خلاف فلسطینیان کرانه باختری که تحت قوانین نظامی نگهداری میشوند، فلسطینیان غزه در اسرائیل تحت قانون «مبارزان غیرقانونی» نگهداری میشوند، امری که موجب نگهداری آنان در انزوا، محروم کردن آنها از حقوق خود به عنوان اسیران جنگی یا زندانیان تحت اشغال نظامی، و بازداشت طولانیمدت آنها بدون طرح اتهام یا محاکمه شده است.
اردوگاه سدی تیمان
«فادی ایمن محمد راضی» شهروند ۲۱ ساله فلسطینی که دانشجوی سابق مهندسی و اهل خان یونس است، یکی از چند ده فلسطینی بود که در ۲۰ اوت از گذرگاه «کرم شالوم» آزاد و وارد غزه شد. او میگوید که پس از چهار ماه دستبند و زنجیر شدن در اردوگاه بازداشت نظامی سدی تیمان، در کشش اعضای بدن خود با مشکل مواجه است و نمیتواند دستها و پاهایش را تکان دهد. راضی میگوید: «آنها از ما بازجویی نکردند، ما را نابود کردند.»
اردوگاه سدی تیمان که در صحرای نقب واقع شده، به اذعان نگهبانان این اردوگاه، محلی برای سوءاستفادههای شدید از زندانیان فلسطینی بوده است، از جمله تجاوز جنسی.
راضی میگوید که به طور مکرر و خودسرانه مورد ضرب و شتم قرار گرفته، به طور دائم دستوپایش را بستهاند و چشمبند داشته است. او میگوید که صهیونیستها در وضعیتهای استرسزا آویزانش کرده و او را وادار کردهاند تا بدون کوچکترین حرکتی، روی زمین ثابت بنشیند.
او همچنین از «اتاق دیسکو» سخن میگوید، اتاقی در این بازداشتگاه که در آن صهیونیستها با پخش موسیقی با صدای بسیار بلند، مانع از به خواب رفتن زندانیها میشوند. این زندانی سابق میگوید: «هر بار که این کلمات را میگویم، شکنجه را تجسم میکنم.»
عوفر و کتسیعوت
علاوه بر اینها، سوءاستفادههای گستردهای نیز در زندانهای دیگری مانند زندان کتسیعوت در صحرای نقب و اردوگاه نظامی عوفر در جنوب رامالله گزارش شده است.
گروه حقوق بشری «بتسلیم» مستقر در اراضی اشغالی در اوایل سال میلادی جاری پس از جمعآوری شواهد و شهادت ۵۵ زندانی سابق فلسطینی گزارشی منتشر کرد که در آن از بدلشدن زندانهای رژیم صهیونیستی به «شبکهای از اردوگاههای شکنجه» پرده برداشت. بنگویر پس از عملیات طوفان الاقصی دستور داد تا شرایط زندگی برای «زندانیان امنیتی» دشوارتر شود، گروهی که تقریباً تمام آن را زندانیان فلسطینی تشکیل دادهاند.
«نیو گوردون» پژوهشگر حقوق بشر در دانشگاه «کوئین مری» لندن استفاده از شکنجه در زندانهای رژیم صهیونیستی را با تروریسم مقایسه کرده و میگوید: «تروریسم معمولاً عملی است که تعداد محدودی از افراد را به طور مستقیم تحت تأثیر قرار میدهد، اما اثر روانی اجتماعی آن چشمگیر است. شکنجه نیز همینطور است.»
انتهای پیام